Wie bij de firma Soekijad in Heerhugowaard binnenstapt, waant zich in eerste instantie bij een sloopbedrijf: pallets met gestapelde stenen, een container met puin, een loods vol oude, gebruikte vloerdelen, afgedankte balken en imposante deuren met hakende spijkers. Alles keurig gesorteerd. Sloopmateriaal is het inderdaad, maar verrassend genoeg is het allemaal bestemd voor hergebruik.

Familiebedrijf

Vader Soekijad komt in 1988 naar Nederland. Hij moet de kost verdienen in zijn nieuwe thuisland en doet dat door zijn vak als timmerman op te pakken. Begin jaren ’90 begint hij voor zichzelf in de houtbranche, samen met zijn oudste zoon George. Wat een ander voor afval aanziet, daarin ziet het jonge bedrijf Soekijad zeldzame, originele en gewilde bouwmaterialen. Hiermee is het fundament gelegd voor een onderscheidende leverancier van unieke gevelstenen en gebruikt hout. De toepassingen zijn ongekend breed en de materialen daarom zeer gewild bij stylisten, binnenhuisarchitecten, aannemers en projectontwikkelaars, maar ook bij de particulier, die zijn droomhuis realiseert.

Versterking

Inmiddels heeft het bedrijf versterking gekregen. Middelste zoon Iwan is vennoot. Hij is gespecialiseerd in traprenovatie en in het leggen van vloeren. Jongste zoon Grey heeft een bouwkundige achtergrond. Zijn kennis en vaardigheden op het gebied van 3D, VR, BIM en Revit hebben het familiebedrijf een extra lading gegeven.

Unieke producten

Liefde en zorg voor steen, hout en bijzondere bouwmaterialen kenmerkt Soekijad. “De wens van onze klant en ons advies gaan hand in hand”, vertelt George. “Zo komen we tot passende resultaten. Ook bij traprenovatie. We kunnen een trap in elke stijl renoveren, met oud of nieuw hout. In principe hebben we slechts één dag nodig. Als dealer van krijt- en kalkverf bieden we daarnaast meer dan 200 kleuren. We realiseren open of dichte trappen, met massieve eiken planken of een lamelle toplaag. Uiteraard werken we met brandvertragende materialen. De juiste stijl trap geeft een huis of pand een enorme meerwaarde.”

Kom vrijblijvend langs in de unieke showroom van Soekijad aan de Pasteurstraat. Hier vindt u ook voorbeelden van traprenovatie. U bent van harte welkom.