Uw houten vloer weer als nieuw?

Is uw vloer aan een opknapbeurt toe? Met meer dan 30 jaar ervaring laten wij uw vloer er weer als nieuw uit zien. Wilt u repareren, schuren, lakken of de vloer in de hardwax zetten? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

onderhoud eiken houten vloer door Soekijad

voor en na

Nu al nieuwsgierig naar de mogelijkheden van uw bestaande vloer? En wat kost dat dan? Wij hebben een mooie aanbieding voor de onderhoud van uw vloer.

Dat kan namelijk al vanaf €14,95 pm2 en is inclusief onderhoudsolie en soap. Maak een afspraak of vraag een vrijblijvend offerte op.

U mag altijd komen kijken in de showroom voor uw vragen over het onderhoud van uw houten vloer.

Maak een afspraak

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?

Om zo lang mogelijk van uw houten vloer te kunnen genieten is het essentieel dat u deze schoonmaakt en onderhoudt. Wanneer en vooral hoe u dit moet doen behandelen we op deze pagina zodat uw houten vloer optimaal blijft!

Hoe is je vloer afgewerkt?

Om te bepalen op welke manier uw houten vloer het beste kan worden behandeld is het van belang eerst te achterhalen hoe uw vloer is afgewerkt. De afwerking van de vloer beïnvloedt immers de uitstraling, maar ook de manier waarop deze onderhouden moet worden.

Er zijn meerdere manieren om uw vloer af te werken, op deze pagina maken we onderscheid tussen de volgende afwerkingen:
– Olie
– Hardwaxolie
– Lak
– Boenwas
– Roken
– Beitsen
– Trommelen/ verouderen

Ons team staat voor u klaar. Zien we u snel?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Voor u en onze veiligheid, zijn wij vanaf heden uitsluitend op afspraak geopend. Een afspraak kan telefonisch of via e-mail gemaakt van vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 16:00u
Maak een afspraak

Dagelijks schoonhouden 

Elke dag verzamelen zich vuil, stof, zand of steentjes in uw huis, wat weer terecht kan komen op uw houten vloer. Wanneer dit vuil niet wordt opgeruimd kan dit krassen gaan maken in uw vloer, simpelweg lopen op dit vuil kan hier al voor zorgen. Omdat krassen vaak moeilijk weg te werken zijn, is het voorkomen hiervan dus altijd beter dan herstellen. Dus Houd uw houten vloer schoon door te vegen of gebruik te maken van een stofzuiger. Hiermee voorkomt u onnodige krassen.

Hongaarse punt

Wekelijkse schoonmaken

Naast het dagelijks schoonhouden van uw vloer moet u deze natuurlijk ook intensief reinigen. Met de stofzuiger voorkomt u dat opliggende vuildeeltjes krassen achterlaten, maar maakt u de vloer niet volledig schoon. Het wekelijks dweilen van de vloer is hiervoor een must. Het bijhouden hiervan zorgt niet alleen voor een schone vloer maar laat deze ook het glanzende effect behouden. Let wel op dat u zeep gebruikt die geschikt is voor uw vloer, gebruik bijvoorbeeld hetzelfde merk als bij de basisbehandeling.

 

Houten vloer onderhoud olie

Elke dag verzamelen zich vuil, stof, zand of steentjes in uw huis, wat weer terecht kan komen op uw houten vloer. Wanneer dit vuil niet wordt opgeruimd kan dit krassen gaan maken in uw vloer, simpelweg lopen op dit vuil kan hier al voor zorgen. Omdat krassen vaak moeilijk weg te werken zijn, is het voorkomen hiervan dus altijd beter dan herstellen. Dus Houd uw houten vloer schoon door te vegen of gebruik te maken van een stofzuiger. Hiermee voorkomt u onnodige krassen.

Onderhoud eiken houten voer- Soekijad

voor en na

Houten vloer onderhoud hardwaxolie

Wanneer uw vloer is afgewerkt met hardwaxolie wordt deze beschermd door plantaardige wassen en oliën. De wassen vullen de poriën van het hout beter op waardoor uw vloer nog bestendiger is tegen vuil en vocht. De hardwax gaat ook op de vloer liggen waardoor er een bepaalde glans ontstaat, dit kan als minder natuurlijk worden ervaren.

Bij het onderhouden van een hardwaxolie vloer gebruik je onderhoudswas. Zorg ervoor dat je juist de plekken waar veel gelopen wordt extra goed meeneemt. Wanneer je merkt dat de vloer dof wordt kun je eens in de 5 jaar een nieuwe laag hardwaxolie aanbrengen.

Houten vloer onderhoud lak

Wanneer een houten vloer is afgewerkt met lak is deze volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf, dit resulteert in dat uw vloer makkelijk in onderhoud is. Het nadeel van een gelakte vloer is dat op plekken waar meer gelopen wordt, sneller slijtage ontstaat. Deze plekken kun je niet los bijwerken, gezien er dan een verschil in glans gaat ontstaan. Je zult dan dus de hele gelakte vloer opnieuw in de lak moeten gaan zetten.

Een lakvloer moet je vaker gaan onderhouden, wij adviseren zo’n 2 tot 4 keer per jaar. Dit onderhouden doe je met een polish. Het effect wat deze polish heeft is dat kleine krasjes worden opgevuld en daarover weer een beschermende laag wordt gevormd. Onderhouden met polish is erg simpel, je verdeeld de polish en laat deze drogen en intrekken.

Houten vloer onderhoud boenwas

Het voordeel aan een door boenwas afgewerkte vloer is dat u erg snel op de vloer kunt staan, hierbij adviseren wij dit in de beginperiode alleen met sokken te doen. Ook zijn kleine krassen in een boenwasvloer gemakkelijk weg te halen. Nadelen zijn dan weer dat boenwasvloeren sneller verkleuren en gevoelig zijn voor watervlekken.

Bij het onderhouden van een boenwasvloer verwijder je eerst oude lagen met een wax remover, dit bevordert de hechting van de nieuwe laag boenwas die je vervolgens gaat aanbrengen.

Houten vloer onderhoud beitsen

Wanneer een vloer afgewerkt is met beits, trekt er een transparante, maar dekkende laag in het hout. De beits blijft dus niet zichtbaar op uw houten vloer liggen waardoor het natuurlijke uiterlijk van het hout gehandhaafd blijft. Beits is vochtregulerend en beschermd goed. Het nadeel is dan weer dat waterbeits kan zorgen voor dat het hout gaat afbladderen of zelfs scheuren. Voor het onderhoud maak je het hout goed schoon en breng je een nieuwe laag aan.

Ons team staat voor u klaar. Zien we u snel?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Voor u en onze veiligheid, zijn wij vanaf heden uitsluitend op afspraak geopend. Een afspraak kan telefonisch of via e-mail gemaakt van vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 16:00u. Onderhoud van uw vloer kan al vanaf 14,95pm2 inclusief onderhoudsolie en soap. Maak gelijk een afspraak of vraag een offerte aan.
Maak een afspraak

Houten vloer uiterlijk veranderen

Heeft u een houten vloer en wilt u deze in uiterlijk veranderen? Hiervoor zijn verschillende manieren mogelijk voordat u de vloer weer in een beschermingslaag zet. In onderstaande alinea’s behandelen we drie verschillende manieren.

Houten vloer roken

Een door roken afgewerkte houten vloer klinkt toch wat apart. Roken betekent in dit geval hout behandelen met ammoniak vloeistof. Door een chemische reactie ontstaat er vervolgens verkleuring in het hout. Het hout wordt door roken wat bruiner, donkerder of grijzer.

Houten vloer logen

Het logen van hout is net als roken een chemisch proces. Logen zorgt ervoor dat je vloer nog meer gaat spreken omdat hij dieper en intenser van kleur wordt. Het logen van een vloer wordt vooral bij eikenhouten vloeren toegepast.

Houten vloer verouderen / trommelen

De oude uitstraling van een houten vloer vinden veel mensen mooi. Nu is er een methode om deze look te creëren: trommelen. Bij het trommelen of verouderen worden er scheurtjes en afdrukken in het hout gemaakt. Het resultaat hiervan is dat het lijkt alsof je een ‘geleefde vloer’ hebt.

 

Deskundig advies op maat

De mogelijkheden zijn onbeperkt, dus we begrijpen best als het aanbod overrompelend kan zijn. Daarom helpen onze specialisten u graag met advies op maat. Kom bij ons langs in de showroom of neem contact met ons op.

Maak een afspraak

FAQ onderhoud houten vloer

Het hangt af van het verbruik en het onderhoud van je houten vloer. Het kan na 8 jaren en bij sommigen pas na 10 jaren

Als men het onderhoudsreglement aanhoudt zou de houten vloer minimaal 12 jaar mee moeten gaan.

Het wordt aangeraden om je vloer met lauw water te dweilen. 

Dit omdat warm water sneller verdampt en hierdoor zeepresten kunnen achterblijven.