Rood

Wandplanken eiken

Opmaat gezaagd eiken in alle maten en afwerking leverbaar. Het is ook mogelijk compleet te leveren.

Jatoba houten vloer

Jatoba is een zeer bekende Tropische hardhoutsoort. Jatoba is van oorspong lichtrood van kleur maar kleurt uiteindelijk onder invloed van UV-licht naar donker roodbruin.¬†Jatoba wordt ook wel ‘Rode Locus’ genoemd.

Krijt-en kalkverf

 

Dit is een afwasbare, milieuvriendelijke, professionele krijtverf op waterbasis. Door het gebruik van een extra hoge dosering natuurlijke pigmenten heeft de krijtverf een zeer diepe, intense en volle kleur.

Oude dakpannen

Onze oud-Hollandse dakpannen zijn antieke, handgevormde dakpannen in groot model. De hoogte is circa 37 – 39 cm en de breedte is ongeveer 22 – 23 cm. Beschikbare uitvoeringen zijn: blauw gesmoord, zwart geglazuurd, rood en strengpers in blauw en rood.

Metselstenen Vechtformaat

Voorraad gebikte metselstenen in vechtformaat. Het gaat hier om donkere metselstenen in handvorm, van 22 x 4 cm. De metselstenen dateren uit circa 1870.

Houtsoort eiken

Eiken kernhout heeft een geelbruine tot donkerbruine kleur. Kwartiers gezaagd hout vertoont karakteristieke glanzende/spiegels, veroorzaakt door de brede stralen. Vanwege de grote vari√ęteit in toepassing wordt eikenhout op veel verschillende manieren afgewerkt. De meest bekende zijn beitsen, lakken en behandelingen met was en olie.