Wilt u komen kijken in de showroom of heeft u een concrete vraag over een eiken houten vloer? maak gelijk een afspraak.

Maak een afspraak

Houten visgraatvloer

Een visgraat parketvloer is een perfecte vloer voor een modern interieur. Een visgraat vloer wordt vaak gecombineerd met een zogenaamde ‘band’. Dit is een rand van hetzelfde hout die tussen de muur en de eiken visgraat gelegd wordt. Vaak wordt een band gecombineerd met een bies: een dunner randje in een contrasterende kleur. Zo’n band en bies benadrukken de vorm van een kamer en zijn daarom vooral gewild in kamers met een opvallende vorm. Visgraat lamelparket vloeren ziet men vaak in een enkele vorm, maar het is ook mogelijk om het visgraat parket dubbel of driedubbel uit te voeren. Een iets rustiger alternatief is een Hongaarse punt vloer. Daarnaast zijn er nog meer patronen, zoals bijvoorbeeld het Engels verband, kubus, parallel verband en anderen. Naast het patroon kunt u ook kiezen voor een aanvullende behandeling van het hout en krijgt u bijvoorbeeld een traditionele visgraat rustiek, gerookt wit geoliede parketdelen of rustiek naturel geolied parket. Wilt u zich graag laten inspireren over vloeren, interieur en combinaties voordat u een vloer kiest? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek en deskundig advies.

Ons team staat voor u klaar. Zien we u snel?

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Onze specialisten helpen u graag. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.
Voor u en onze veiligheid, zijn wij vanaf heden uitsluitend op afspraak geopend. Een afspraak kan telefonisch of via e-mail gemaakt van vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 16:00u
Maak een afspraak

Karaktervolle parket vloeren

In Nederland is eikenhout het meest gebruikte natuurlijke materiaal voor een mooie vloer. Het gebruik van eiken voor houten vloeren is al eeuwenoud, vanaf het moment dat de mensheid eikenstammen tot planken kon zagen kwamen eiken vloeren in zwang. Vele vloeren in oude kastelen zijn nog van dikke massieve eikenhouten planken. Het is ook de meest eenvoudige vorm van een vloer leggen. De planken werden vroeger rechtstreeks op de houten balken gespijkerd. Geen lagen, geen kunstmatig materiaal, een eikenhouten vloer is puur natuur en daar houden veel mensen van. Niet voor niets is de eikenhouten vloer een van de meest populaire vloeren.

De natuurlijke en warme uitstraling van een prachtige visgraatvloer is voor veel mensen de voornaamste reden om dit type vloer te kiezen. En een eikenhouten vloer past in vrijwel elk type interieur en bij elke stijl meubels. Bent u benieuwd naar prachtige combinaties van Franse eiken vloeren en bepaalde woonstijlen? Laat u dan vrijblijvend informeren bij een bezoek onze showroom.

Waar moet u op letten bij een eiken parketvloer?

Een vloer kopen doet u voor vele jaren. Dan is het belangrijk om rekening te houden met de diverse aspecten van hout. Hout is een natuurlijk materiaal en ‘leeft’. Afhankelijk van de luchtvochtigheid en andere factoren in de kamer is er ruimte nodig voor het werken van de planken. De mate van werking verschilt bij massief eiken vloeren en eiken lamelparket. Massieve eiken vloerdelen hebben meer werking onder invloed van vochtigheid. Maar belangrijk voordeel is dat massieve delen nog vele malen op te schuren en opnieuw te oliën zijn en dus een leven lang mee gaan. Bent u echter op zoek naar een rustige plank met weinig werking? Neem dan een eiken multiplank, ook wel duoplank of eiken lamelparket genoemd. Door de opbouw van deze houten lagen vertoont deze plank minder werking en is zelfs geschikt in combinatie met een vloerverwarming. Voor alle vloeren is het sowieso van belang dat u ze eerst enige tijd laat wennen aan het klimaat van de ruimte waar u ze gaat leggen.

Onderhoud van een eikenhouten parketvloer

Voor elke eikenhouten vloer is er een bijbehorend onderhoudsadvies. Afhankelijk van de afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan oliën van de geoliede houten vloer. De specialisten van Soekijad geven u alle tips en trucs die handig zijn om ervoor te zorgen dat uw houten vloer een leven lang meegaat. Een eiken vloer is ook eenvoudig hygiënisch schoon te houden. Een geoliede eiken vloer hoeft u alleen maar te stofzuigen. Omdat u het vuil eenvoudig van het oppervlak kunt verwijderen is deze eikenhouten vloer ook nog eens een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld tapijt.

Visgraat parket zelf leggen?

Het leggen van een houten vloer is een specialisme op zich. U kunt het best een vloer laten leggendoor onze parketteurs. Dankzij hun ervaring leggen ze iedere vloer snel en perfect. Zeker wanneer u graag een visgraat patroon wilt of wanneer u kiest voor een eiken vloer met een band en bies. Ook de voorbereiding zoals het egaliseren voeren wij graag voor u uit. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste eindresultaat bij lamelparket vloeren. En natuurlijk kunnen wij die prachtige eiken vloer echt af maken door ook de plinten te bevestigen. Bent u benieuwd naar de service van Soekijad? U vindt bij ons niet alleen de mooiste houten vloeren van de beste merken. Wij zorgen er graag voor dat u jarenlang kunt genieten van de perfecte eikenhouten vloer in uw woning. Wilt u meer weten over ons assortiment eiken vloeren? Kom dan naar onze showroom en laat u adviseren en inspireren.

Visgraat parket zelf leggen?

Het leggen van een houten vloer is een specialisme op zich. U kunt het best een vloer laten leggendoor onze parketteurs. Dankzij hun ervaring leggen ze iedere vloer snel en perfect. Zeker wanneer u graag een visgraat patroon wilt of wanneer u kiest voor een eiken vloer met een band en bies. Ook de voorbereiding zoals het egaliseren voeren wij graag voor u uit. Een volledig vlakke ondervloer geeft het mooiste eindresultaat bij lamelparket vloeren. En natuurlijk kunnen wij die prachtige eiken vloer echt af maken door ook de plinten te bevestigen. Bent u benieuwd naar de service van Soekijad? U vindt bij ons niet alleen de mooiste houten vloeren van de beste merken. Wij zorgen er graag voor dat u jarenlang kunt genieten van de perfecte eikenhouten vloer in uw woning. Wilt u meer weten over ons assortiment eiken vloeren? Kom dan naar onze showroom en laat u adviseren en inspireren.
Maak een afspraak

Oude houten vloeren

Wij hebben ook unieke oude houten vloeren op voorraad. Onze grote trots zijn de oude massief eiken vloeren in ons assortiment. Partijen breed hout die eerder gebruikt werden in panden door heel Europa, maar ook in graanschuren of treinwagons. Dit zijn vloeren met een geschiedenis, vloeren die écht oud zijn – en dus niet oud ‘gemaakt worden’. Sommige vloeren zijn tot wel 200 jaar oud en komen prachtig tot hun recht in een industrieel of landelijk interieur. Een eiken vloer kopen betekent in dit geval dat u doorleefde geschiedenis, een vloer met een verhaal, in huis haalt.

Bewerkingen van eiken hout

Bij vloerenspecialist Soekijad heeft u daarnaast keuze uit vele verschillende typen vloeren. We kunnen onze parketvloeren laten produceren naar uw wensen en exact de gewenste parketvloer leveren. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit verschillende bewerkingen, bijvoorbeeld een geborstelde houtnerf, enkel of dubbel donker gerookt eiken, in een trommel verouderd retro parket of enkel een naturel geoliede houten vloer. Massief houten vloeren en pakketvloeren kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden, waardoor altijd een unieke vloer ontstaat.

Enkele bewerkingen zijn:

Roken van eiken hout

Hout kan gerookt worden in een speciale rookkamer. Een enkel gerookteeiken vloer is donkerder en intenser van kleur. Ook komen kleurnuances in het hout sterker naar voren. Als je dit rookproces meerdere keren herhaalt, versterkt het effect. een dubbel gerooktevisgraat parketvloer heeft een authentieke uitstraling en meer karakter. De behandeling maakt het hout bovendien sterker en de vloer beschadigt hierdoor minder snel. Ook verkleurt het hout minder snel in een warme, gelige tint.

Verouderen houten vloer

Hout kunnen we opzettelijk verouderen door trommelen: het hout gedurende enige tijd laten ronddraaien trommel met steentjes, spijkertjes en gruis. Dit verouderingsproces creëert beschadigingen in het hout die de visgraat parketvloer een geleefde uitstraling geven. Een kunstmatig verouderde vloer kan beter passend zijn in oudere huizen waar een nieuwe, strakke vloer misstaat.

Borstelen

Het borstelen van hout verwijdert de zachte gedeelten van het hout. De vloer krijgt een doorleefd karakter. Dit is een populaire techniek bij rustiek eiken Ook wordt het vaak gecombineerd, bijvoorbeeld als gerookt geborsteld hout.

Branden

Door de houten planken kort te branden in een oven krijgt het hout letterlijk een gevlamd uiterlijk. Het is verstandig om dit voor een mooie visgraat spaarzaam toe te passen. Het ziet er weliswaar stoer uit, maar kan ook al gauw te druk worden.

Schaven

Door schaven wordt het bovenste laagje van het hout eraf gehaald. Schaven maakt de nerven van het hout beter zichtbaar en geeft de eiken visgraatvloer een mooi en rijk geschakeerd uiterlijk.

Schrapen

Het schrapen van eikenhouten planken met een mes is minder gebruikelijk, maar als u het uiterlijk van een oude, gehavende visgraat vloer met een verhaal wilt creëren, is dit een geschikte techniek. Hiermee maakt men hobbelige, ongelijke planken en een eeuwenoud ogende, rustieke vloer. Dankzij onze voorraad echte houten vloeren is deze techniek grotendeels overbodig en kunt u genieten van geleefde, exclusieve vloeren.

Deskundig advies op maat

De mogelijkheden zijn onbeperkt, dus we begrijpen best als het aanbod overrompelend kan zijn. Daarom helpen onze specialisten u graag met advies op maat. Kom bij ons langs in de showroom of neem contact met ons op.

Maak een afspraak